Zsidó háttérhatalom

31 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #1175
   Peotor
   Felhasználó

   Szerintetek létezik a zsidó háttérhatalom? Valóban ők irányítják a világot?

  • #1176
   Adrienn
   Felhasználó

   Valószínűnek tartom azt, hogy a tényleges hatalom nem az előtérben lévő politikusok, hanem számunkra láthatatlan emberek kezében van, és azt is, hogy ezen emberek száma elenyészően kevés az emberiség összlétszámához képest. Hogy ők etnikailag zsidók-e, arról fogalmam sincs.

  • #1180
   Peotor
   Felhasználó

   Hasonlóan gondolom én is, szerintem etnikailag vegyített a társaság.

  • #1181
   Mimetikus Polialoid
   Felhasználó

   Ezt mire alapozod?

  • #1182
   Peotor
   Felhasználó

   Alapozni nem tudom semmire, csak én úgy tudom elképzelni, hogy vegyesen uralkodnak a nagyon gazdagok, függetlenül attól, hogy zsidók-e vagy nem. Meglepően magas a zsidó arány köztük, mégsem gondolom hogy egyedül ők lennének hatalmon, így értettem.

  • #1183
   Peotor
   Felhasználó

   • A hozzászólás módosításra került: 1 year, 2 months telt el-Peotor.
  • #1185
   Mimetikus Polialoid
   Felhasználó

   Erről vannak pontosabb infóim is ha érdekel:
   A háttérhatalom, másnéven Deepstate bankárdinasztiákból áll, kb. 300 zsidó családból (Rotschild, Rockefeller, Warburg, stb.) összesen kb.9000 taggal. Legjelentősebb közöttük a Rotschild család. Hatalmas vagyon fölött rendelkeznek, itt van róluk egy doksifilm:

   Céljuk a világuralom megszerzése. Önmagukat felsőbbrendűnek, uralkodásra hivatottnak érzik, és nem gondolják, hogy bármilyen erkölcsi szempontnak gátolnia kellene őket ebben, ezért nem törődnek az emberéletekkel, számos háborúnak ők voltak a szervezői, belértve a két világháborút is. A háborúk azért kellenek nekik, mert az hadiipari bevételt jelent, és politikai érdekeiket is érvényesíteni tudják általuk. Úgy is sok pénzt szereznek, hogy befektetik a pénzüket országokba, ahonnan kamat formájában felszippantják a közvagyont. Igyekeznek minél jobban beszivárogni az országok gazdasági és pénzügyi hivatalaiba. Az USA-ban kezdték ezt, mára az egész ország a kezükben van, övék az ameriakai jegybank, a FED, és nagyjából ők döntik el ki lehet elnök. Európára is rátették már a kezüket, az EU az ő kreálmányuk. Mivel a sok kis országot nehezebben veszik irányítás alá, így igyekeznek egyesíteni azokat. Végcéljuk egyetlen világállam létrehozása. Ezért igyekeznek bomlasztani a nemzetállamokat. Legnagyobb ellenségük jelenleg Oroszország és Kína, ezeket még nem ők irányítják. Bár zsidók, nem igazán érdekli őket a nemzeti tudat, a zsidóság többi részét bármikor beáldozzák, ha érdekük úgy kívánja. Tehát nem igaz, hogy ebben minden zsidó benne van. A szövetségeseik és a talpnyalóik is lehetnek bármilyen származásúak.

  • #1186
   Peotor
   Felhasználó

   Ebben a zsidós témában részemről szünetet kérek, mert nem sokat tudok még. Amit eddig írtál az meg is állhatja a helyét.
   Arra viszont kíváncsi lennék, hogyan viszonyultok az egyetlen világállamhoz, szerintetek rossz lenne? (vonatkoztassunk el a zsidó témától)

  • #1187
   Mimetikus Polialoid
   Felhasználó

   Szerintem ez a világegyesítés csak a háttérhatalomnak lenne jó.
   Gazdaságilag nézve a világ szegényebbik felének jó lenne, a gazdagabbiknak rosszabb.

  • #1189
   Peotor
   Felhasználó

   Hmm. pozitív oldalát megragadva: a háborús viszonyok erősen lecsökkennének, a szegényebb régiók élhetőbbé tétele is nagy pozitívum, még a gazdagabb országok lejtmenete ellenére is, vámok eltörlése a közembert is szolgálná, csökkennének a hiánycikkek, mert a termelésből származó termékek eljuthatnának bárhová + az egységesített világnyelv egyértelműen rengeteget könnyítene az életünkön. emiatt kétlem hogy csak a háttérhatalomnak lenne jó. persze negatívumként is legalább ennyit fel lehet sorolni úgyhogy kérdéses hogy jó-e vagy nem

  • #1190
   Mimetikus Polialoid
   Felhasználó

   Itt arra gondoltam, h a háttérhatalom mostani mentalitását elnézve valószínű, h abszolút elnyomó hatalmat akarnának, pl. chipeket ültetnének mindenkibe, hogy maximálisan ellenőrízzenek. Tehát még akinek jó lenne más szempontból, az elnyomó hatalom szigorát az sem kompenzálná, kb. úgy ahogy most Észak-Koreában van.
   Bztos van aki kegyeltje a Kim dinasztiának, és viszonylag jól él, de akkor is egy elnyomó hatalom uralkodik fölötte.

  • #1191
   Peotor
   Felhasználó

   Igen, szerintem rátapintottál a legnagyobb hátrányra, valószínűleg el lennénk nyomva mint egy pondró.

  • #1192
   Adrienn
   Felhasználó

   Erről a világállam elképzelésről én is hallottam már. Erre vonatkozó törekvéseket észre is lehet venni. Szerintem nem fog sikerülni. Az egész emberiség egyetlen államba tömörítésének és a központosított hatalomnak a fenntartása iszonyú energia (ellent kell tartani az entrópiának, ami társadalmi szinten szerintem ugyanúgy értelmezhető, mint a fizikában)

  • #1193
   Peotor
   Felhasználó

   Szerintem is kb lehetetlen, maximum úgy tudnám elképzelni mint az usa, tagállamokkal
   társadalmi entrópia alatt pontosan mit értessz?

  • #1194
   Adrienn
   Felhasználó

   Ha például gázokból indulunk ki, a levegő (leegyszerűsítve kezeljük csak nitrogén-oxigén keveréknek) a szoba minden pontján nagyjából 21% O2 és 79% N2 keveréke lesz. Miért? Mert mindkét típusú molekula véletlenszerűen tölti ki a teret, és sokkal többféleképpen jöhet létre ez az átlagos elrendeződés, mint pl. az a verzió, hogy az ablak felé csak nitrogén, az ajtó felé meg csak oxigén található. Ha fenn akarunk tartani egy ilyen ritka lehetőséget, akkor az entrópia ellen dolgozunk, ami energiába kerül. A kultúrák, életmódok, életszemléletek, értékrendek sokszínűsége számomra ezzel analóg. Ha központosított hatalmat akarsz, akkor legalább részben minden emberre rá kell erőszakolnod egy jogrendszert vagy dogmarendszert (pl. vallást), ami a hatalmat megtartja. Na ez az, szerintem, amit nem fog engedni a termodinamika.

  • #1195
   Mimetikus Polialoid
   Felhasználó

   Először amúgy homogenizálni akarnak, tehát jól elkeverni a népeket. Ezért indították el ezt a nagy migrációt, ami mostanság folyik a világban.
   A világegyesítés egy távlati cél, szépen fokozatosan haladnak felé.
   És nem ilyen hatalmas embertömeggel képzelik el, ha jól emlékszem, kell majd egy kiadós népírtás is.
   A 8 milliárdot le akarják csökkenteni töredékére.
   Talán arra számítanak, hogy a háborútól meggyötört maradék majd kapható lesz egy új, egységes világrendre.

  • #1198
   Adrienn
   Felhasználó

   ” 8 milliárdot le akarják csökkenteni töredékére.”

   Kövezzetek meg, de ez a része (nem mindegy, milyen módon és milyen áron) szükségszerű. Nem fenntartható dolog az, hogy az emberiség ész nélkül szaporodik. Amit borzasztó aggályosnak tartok, hogy jellemzően a primitívebb, alacsony IQ-val rendelkező réteg (etnikumtól függetlenül) hoz létre fenntarthatatlan mennyiségű utódot. Ha az intelligencia nagyrészt örökletes, és negatív szelekció hat az értelmesebbekre, mi lesz itt? Majmok bolygója? Pl. nők esetében állítólag 100 IQ pont fölött minden szórásnyi IQ-emelkedés (egy szórás kb. 15 pont Európában) felezi a családalapítás-társtalálás esélyét.

  • #1199
   Peotor
   Felhasználó

   “A kultúrák, életmódok, életszemléletek, értékrendek sokszínűsége számomra ezzel analóg. Ha központosított hatalmat akarsz, akkor legalább részben minden emberre rá kell erőszakolnod egy jogrendszert vagy dogmarendszert (pl. vallást), ami a hatalmat megtartja. Na ez az, szerintem, amit nem fog engedni a termodinamika.”

   Érdekes hasonlat, de nem értem miért kellene energiába kerülnie a jogszabályoknak. Meghozzák a törvényeket és onnantól vagy betartod vagy nem, most is ez van. A vallás pedig jelenleg is szabadon választott. Személy szerint én leszarom az összes kultúrát, nem tisztelem egyiket se úgyhogy felőlem akár mehet a levesbe az egész.

  • #1200
   Adrienn
   Felhasználó

   Nem a jogszabály kerül energiába, hanem a betartatása. Aki másképp látja a világot, mint a hatalmasok láttatni akarják, az lázadozni fog.

  • #1201
   Peotor
   Felhasználó

   úgy vélem egységesített hatalom ellen igencsak nehéz lázadni, 1 pillanat alatt ellehet nyomni bármit
   ha pl egy egész országrész fellázad, mégis hol marad az az összes többihez képest,

   “Nem fenntartható dolog az, hogy az emberiség ész nélkül szaporodik.”

   én is így gondolom, max ha új élhető területekre is szert tennénk arányosan (pl új bolygó)

   “Amit borzasztó aggályosnak tartok, hogy jellemzően a primitívebb, alacsony IQ-val rendelkező réteg (etnikumtól függetlenül) hoz létre fenntarthatatlan mennyiségű utódot. Ha az intelligencia nagyrészt örökletes, és negatív szelekció hat az értelmesebbekre, mi lesz itt? Majmok bolygója?”

   szomorú a jövő sajnos, tényleg így van

   “Szerintem fokozatossággal és idővel minden változás elképzelhető.”

   abszolút, amennyiben nem pusztítjuk ki magunkat és a bolgyót se tesszük lakhatatlanná nagyon kiváncsi lennék az 1000 évvel későbbi emberiségre, szerintem nem ismernénk magunkra

  • #1202
   Adrienn
   Felhasználó

   “úgy vélem egységesített hatalom ellen igencsak nehéz lázadni, 1 pillanat alatt ellehet nyomni bármit”

   No igen, ez a diktatúra definíciója, de egyetlen diktatúra sem fenntartható a végtelenségig.

  • #1203
   Mimetikus Polialoid
   Felhasználó

   Többfajta diktatúra létezik, és többfajta körülmény, melyek között ezek létrejönnek és fennállnak. A képletük összetett, változatos, és így az eredmények is nagyban különbözőek. Vannak rövidebb életű diktatúrák, melyeket megdöntenek (Pol Poté, Hitleré) vannak jobban bebiztosítottak, melyek élethosszig tartanak, és csak a diktátor természetes halála vet nekik véget (Sztálin, Mao), és vannak generációs diktatúrák, melyek öröklődnek, így sokáig fennállnak, ilyen a mai Észak -Korea, ami 70 éve diktatúra. A Kim dinasztiának sikerült végrehajtani egy nép elszigetelését és totális agymosását, így nekik lázadástól kevéssé kell tartaniuk.
   Kata szerint egyik diktatúra sem tartható fent a végtelenségig, ez nyilván igaz ( ha egyszer a fekete lyukak is párolognak), de egy jól kiépített, Kim dinasztia mintájára örökletes, és a népet totálisan kontrolláló diktatúra bizony jó sokáig fennmaradhat.
   A Deepstate nem kapkodja el a dolgokat. Több száz éve építgetik már a hatalmukat, terjeszkednek, gazdagodnak, és mára már nagyon erősek. Övék az egész pénzrendszer az Usában és Európában. Migrációt pénzelnek, h a népek elkeverésével, kultúrájuk és vallásuk eggyé olvasztásával kizárják az entrópiát, amit Kata említett. Még sok feladat áll előttük, mire a végcélt elérik, de egyáltalán nem látom kizártnak, hogy sikerüljön nekik. Ez egy önmagát rejtegető háttérhatalom, ami nagy előny, sokan el sem hiszik, hogy léteznek. Így a háttérben tovább tudnak szervezkedni, aztán mire elegen leszünk, hogy belássuk, lépni kell valamit ellenük, már lehet, h késő lesz. Ha ez bekövetkezik, nyilván egy nagyon jól szervezett diktatúrát fognak bevezetni, maximális kontrollal, önmaguk védelmének nagyon erős kiépítésével. Mivel jó népes a dinasztiájuk, van kire örökíteni a hatalmukat. Ha a náluk jóval szegényebb és jelentéktelenebb Kim dinasztia már 70 éve uralkodik, ők meddig tehetik majd?

  • #1204
   Adrienn
   Felhasználó

   Teljesen igazad van abban, hogy ha egy diktatúra kiépítői kellően intelligensek és nem riadnak vissza semmilyen módszertől, akkor az a diktatúra nagyon sokáig fenn tud maradni (persze ez is relatív, hogy mi a hosszú meg a rövid – azokat az embereket, akik egy “rövid életű” diktatúrába halnak vagy nyomorodnak bele, nem vígasztalja, hogy “rövid” volt). Mindazonáltal úgy gondolom, hogy bármilyen (“puha” vagy “kemény”) diktatúra végső soron evolúciós zsákutca, mert egy természetes feljődési folyamat ellen próbál dolgozni. A diktatúra, ahogy mondtad, egy etnikailag, világnézetileg jellegtelen (kevert) népességet akar, alacsony intellektussal (csak dolgozni tudjon, magasabb szinten gondolkodni már “veszélyes”). Továbbá az érzelmek nagyon széles skálájából a félelmet emelik ki (ez az elsődleges irányító erő), a többi háttérbe szorul. A természet viszont egyre bonyolultabb és sokszínűbb struktúrákat akar létrehozni minden szinten, nem engedelmes biorobotokat meg dőzsölő hajcsárokat. Ha addig nem okoz helyrehozhatatlan károkat ez a mostani őrület, én bízom benne, hogy egyszer (reálisan valamikor nagyon-nagyon sokára) a diktatúra intézménye is mehet a múzeumba.

  • #1205
   Adrienn
   Felhasználó

   Hozzáteszem, hogy ehhez az emberi természetnek kell továbbfejlődnie, mert a diktatúra nem egy kívül található intézményrendszer, hanem az emberek egy részének személyiségében lévő hajlam. Mi különbözteti meg a despotikus, sunyi, besúgóhálózatot működtető munkahelyi főnököket a Deepstate-től? Szerintem csak az intelligencia és a lehetőségek. A pszichológiai mozgatórugók azt gondolom, hogy azonosak.

  • #1206
   Mimetikus Polialoid
   Felhasználó

   Hm 🙂
   Látom szeretsz sémákra épített struktúrákban gondolkodni, mint Ian Malcolm az Őslénypark c. könyvben. A dínókat a természet nem arra teremtette, h állatkertben tartsák őket! A természet utat tör! És valóban, végül kiszabadultak, és elkezdték mészárolni az embereket. Jó kis sztori volt.

  • #1207
   Adrienn
   Felhasználó

   Nem ismerem a filmet.

  • #1208
   Mimetikus Polialoid
   Felhasználó

   Nem olvastad Michael Chrichton műveit?
   Nagyon neked valóak pedig

  • #1209
   Adrienn
   Felhasználó

   Amit leírtam, annak az apropója egyébként az volt, hogy nemrég beszélgettem valakivel arról, mi mindenre képes az anyagtudomány (pl. biológiailag lebomló “műanyagok”) meg a mikrobiológia (nem az orvosi részére gondolok, hanem pl. olyan enzimrendszerek vannak meg különböző baktériumokban, amiket ha jól használnánk, többek között veszélyes hulladékok eltakarítására is alkalmasak lennének). Magyarul ha azt a pénzt, időt, energiát, amit a Deepstate a világhatalom kiépítésébe és megtartásába öl, ilyesmibe fektetnénk, hol tarthatna az emberiség technológiailag?
   Köszi a tippet, utána fogok nézni

  • #1210
   Peotor
   Felhasználó

   “olyan enzimrendszerek vannak meg különböző baktériumokban, amiket ha jól használnánk, többek között veszélyes hulladékok eltakarítására is alkalmasak lennének”

   erről még nem is hallottam :O

   “Magyarul ha azt a pénzt, időt, energiát, amit a Deepstate a világhatalom kiépítésébe és megtartásába öl, ilyesmibe fektetnénk, hol tarthatna az emberiség technológiailag?”

   Minden jel arra mutat, hogy ha nem hagyjuk abba a környezetszennyezést, akkor pár évtized alatt pokollá fogjuk tenni a bolygónkat. Erre kéne az az elpazarolt energia jelenleg amiről beszélsz, ennek pl egy jó kezdete lenne az amit írtál. A hatalmon lévő emberek teljes mértékben tisztában vannak a bolygónk jelenlegi helyzetével, még egy megállapodást is aláírtak, miszerint visszaszorítják a szennyezést. Ehhez képest le se szarják, Trump is visszavonta a megállapodást nem sokkal az aláírás után… Ha még a belátható apokalipszis miatt sem képesek változtatni, akkor nem tudom miért lennének hajlandók…

  • #1211
   Mimetikus Polialoid
   Felhasználó

   “A diktatúra, ahogy mondtad, egy etnikailag, világnézetileg jellegtelen (kevert) népességet akar, alacsony intellektussal (csak dolgozni tudjon, magasabb szinten gondolkodni már “veszélyes”). Továbbá az érzelmek nagyon széles skálájából a félelmet emelik ki (ez az elsődleges irányító erő), a többi háttérbe szorul. A természet viszont egyre bonyolultabb és sokszínűbb struktúrákat akar létrehozni minden szinten, nem engedelmes biorobotokat meg dőzsölő hajcsárokat. ”

   A természetben valóban vannak ilyen jellegzetességek, melyek többniyre érvényesülni szoktak (nem mindig, de ebbe most ne menjünk bele). Viszont ezek erőszakkal megtörhetőek.
   Vegyük például a vaddisznót. A természet szabad életre teremtette ezt az állatot, ám az ember erőszakkal, erős kontrollal és idővel szinte teljesen megfosztotta eredeti formájától és habitusától. Olyannyira, h egy házisertés már nem lenne képes megélni a természetben, ezért ha mi, emberek kipusztulnánk, az nem felszabadulást hozna nekik, hanem szintén pusztulást.
   Amiről te írsz, és amiről Malcolm is beszélt a regényben, az csak a kezdeti nehézségekre vonatkozik. A természet által megalkotott jellegzetességekre, melyek valóban erősek, de nem megtörhetetlenek. Amíg az emberben van egy csomó érzés, ami természetének része, és amely lázadásra buzdítja, addig nehéz kordában tartani, ez igaz. Éppen úgy, ahogy a vaddisznókkal is bizonyára rengeteg baj volt, mikor először zárták őket ólba. Ám ha a disznóból engedelmes, szelíd, sőt gazdájától függő állatot lehetett formálni idővel, az emberből miért ne lehetne ugyanígy?

  • #1212
   Adrienn
   Felhasználó

   Persze, hogy lehet, de nem kivétel nélkül mindenkiből. Ameddig csak egyetlen ember is marad, aki másképp gondolkodik (egyáltalán gondolkodik), az veszély a hatalom számára. Egyébként pedig mi van akkor, ha a saját soraikból jön a változás? (Konkrét példaként van egy testvérpár, akik valamiért ritka tisztességes emberek, miközben az egész család több generációra visszamenőleg ügyeskedésből meg sunyiságból tartja fenn magát).

  • #1213
   Mimetikus Polialoid
   Felhasználó

   Igen ez is egy lehetőség.

31 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.