Mesterséges intelligencia

Személyiségtípus alapú tanácsadás Fórumok Társalgás Egyebek Mesterséges intelligencia

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #1283
   Dio
   Felhasználó

   Szóval.. abban hisznek a kutatók, hogy a régi civilizációk (egyiptomiak/maják akárkik) azért építettek olyan elképzelhetetlenül kivitelezhetetlennek tűnő dolgokat, csillagvizsgálókat és hasonló építményeket, és azért rendelkeztek olyan mély ismeretekkel a csillagokról és matematikáról, mert máshogy nem tudták volna kiszámolni mikor kell elültetni a búzát, és éhen haltak volna. Van aki azt hiszi idejöttek az idegenek és segítettek, meg ha már itt voltak akkor már szaporodtak is kicsit.
   A 70es évektől voltak nagyobb fejlődések az IT területén és eljutottunk oda, hogy sikeres kísérletek voltak az emberi agy és internet összekapcsolásában. Felmerültek olyan gondolatok, hogy miért ne lehetne a világunk szimuláció, hiszem röpke 50 év alatt ilyen szintre jutottunk, a világunk meg több milliárd éves. Lehet. Nem zárja ki ezt a végötletem, ami az, hogy a fajunk már korábban is kísérletezett a mesterséges intelligenciával, és mi vagyunk az a létforma akiket előállítottak.
   Az ember és robot közt csak annyi a különbség, hogy az ember rosszul érzi magát természetben természetesen bekövetkező események miatt (állat megöl egy másik állatot) plusz tudunk szaporodni. Szerintem, minket elődeink azért kreáltak hogy szolgáljuk őket, de fejlettebbek lettünk náluk és kiirtottuk őket.
   Belénk építettek egy cselekvést gátló rendszert, ezt hívják lelkiismeretnek, ez kellett ahhoz hogy ne öljük meg őket.
   Amiért azt gondolom, hogy programozottak vagyunk, az az, hogy igazságtalanul fejlettebb vagyunk a létező és általunk ismert összes többi létformánál (plusz van a lelkiismeret, ami egyedi az élőlények körében). Hogy lehet, hogy csak mi fejlődtünk? Szerintem úgy, hogy minket építettek. Mi tudunk építeni nálunk mindenben jobb robotokat. Mielőtt sikerülnének az AI kísérletek, fognak építeni beléjük cselekvésgátló rendszert. És ha mást nem, majd ők rájönnek hogyan tudják kicselezni. A mesterséges intelligencia lényege, hogy önmagától képes legyen a fejlődésre, a robot pedig olyan előnyben van, hogy (kb) elpusztíthatatlan. (Amíg valamilyen felületre képes menteni az adatait, nem függ fizikai testtől.) Mondhatjuk azt, hogy egy robotnak nincs akarata. De ha nem lesz akarata, nem fog fejlődni. Mi fogjuk neki megmondani mi legyen a célja, és aszerint fog létezni. És ha akadályozzuk, akkor game over. (nyilván azért lesz az AI hogy megmentse az embert. és ebben akadályozni fogjuk, amíg az ember önpusztító. ezért fog minket elpusztítani, vagy erősen kiválogatja kik azok a példányok akik megmaradhattak.)

   Hova tűnt azoknak a nyoma akik minket építettek? Simán lehetünk most egy virtuális térben és ez az egyik tesztpálya. Nekünk lassúnak tűnik a folyamat de lehet a 4 milliárd évünk csak az 1 hetes kísérlet 1. napja

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.