- This topic has 6 hozzászólás, 6 résztvevő, and was last updated 4 years, 6 months telt el by .
6 hozzászólás mutatása
6 hozzászólás mutatása
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Szellem szikrák › Fórumok › Társalgás › Egyebek › Mennyire ésszerű parázni a járványtól?
Sok videó készül most ebben a témában, tele van vele a youtube. Megnéztem én is párat, eddig nekem ez tűnik a leghitelesebbnek:
Vicces, engem is ez a kopasz szakállas nyugtatott meg. Valamiért ezt a járványt is besoroltam a számtalan rám leselkedő veszély közé, amik valódiak ugyan, de ahhoz, hogy az élet élet legyen legfeljebb ésszerű intézkedéseket tehetek, de a paranoiát nem engedhetem meg. Körülnézek pl amikor átmegyek az úttesten, meg ilyenek, és ha elég közel van, akkor a zebrát választom.
Úgy gondolom, hogy a járvány következményei miatt viszont igen is érdemes parázni. A következmények nem egyértelműek, és nem igazán tudom mire készüljek. Persze vannak tippjeim, de nem tudom a valószínűségeket rendesen felmérni. A vírusnál is ez a nehéz nekem, a statisztikai gondolkodásra ráállni.
Ez is hitelesnek tűnik:
Még mindig sok az ellentmondó információ és ajánlás a vírussal kapcsolatban, a szakértők sem ugyanazt mondják.
Az életben mindenben van kockázat. Jó tudni, hogy mekkora egy adott kockázat, és annak megfelelően intézkedni ellene. Az adatok alapján ez a vírus szerintem sem indokol nagyon komoly ellenintézkedést, én ezt az egészet ami most van, túlzásnak becsülöm. Jók ezek a videók, abból a szempontból, hogy a vélemények forrásokkal is alá vannak támasztva.
Engem először eléggé megijesztett ez az egész, de ahogy jobban utána néztem már megnyugodtam. Azért egy kis elővigyázatosság nem árt, jó ha hordunk maszkot, főleg, ha a boltos néni szúrós szemekkel néz! 😛
Bár ez a videó nem érinti közvetlenül a kérdést, de mégis érdekes dolgokat állít erről a vírusról.